Parttime Financieel Directeur

Ons aanbod

De accountant is de vertrouwenspersoon van de MKB ondernemer en dat moet vooral zo blijven. Echter in enkele gevallen zou hij of zij meer diensten willen bieden dan volgens de Gedrags- en Beroepsregels van de NBA is toegestaan.

Om de MKB ondernemer toch van dienst te kunnen zijn, biedt het IMRA netwerk dé oplossing. Al enige jaren levert IMRA Netwerk parttime Financieel Directeuren aan de MKB sector. Hierdoor ontstaat een ‘win-win’ situatie:

•         enerzijds krijgen de accountant (en andere stakeholders zoals banken, overige kapitaalverstrekkers) de gevraagde informatie kwalitatief hoogwaardig aangeleverd en;
•         anderzijds kan de MKB ondernemer zijn tijd weer efficiënter besteden aan de dingen waarin hij of zij goed is, namelijk…ondernemen.

 

zakelijk-04

Het concept

Onderwerpen waar de Financieel Directeuren zich doorgaans op richten zijn:

•         Strategie vraagstukken (business planning, waarde creatie en waardering van aandelen, financiering, risico management);
•         Operationele vraagstukken (inrichting van administratie, rendement ontwikkeling, periodieke rapportage, cashflow ontwikkeling, wet- en regelgeving);
•         Projectmatige ad hoc zaken (ict projecten, fiscaliteiten, onderbouwing van investeringsaanvragen, bancaire zaken, juridische dossiers, in/outsourcing).

Bij aanvang van hun inzet zullen deze onderwerpen enige tijd fulltime aandacht vergen. Echter na structurele inrichting in het bedrijfsproces komen ze uitsluitend indien noodzakelijk op tafel. De MKB ondernemer kan dan volstaan met een parttime inzet van de Financieel Directeur en kan flexibel opschalen als dat gewenst is voor specifieke projecten (investeringsvraagstukken, overnames, herfinancieringstrajecten, bedrijfsopvolging).

Het IMRA Netwerk wil aantonen dat het samenwerken met een parttime Financieel Directeur van het IMRA Netwerk niet veel hoeft te kosten, maar bovenal veel oplevert. De kracht van de MKB ondernemer is ondernemen en innoveren. Onze kracht is organiseren, analyseren en rapporteren. Een ideale bundeling van krachten voor de gezondheid van de MKB onderneming.

 

zakelijk-04

 

Uitnodiging

Reeds vele MKB ondernemers zijn wij met dit concept van dienst geweest. Hierbij de uitnodiging om met ons in contact te treden zodat wij dit concept nader toe kunnen lichten. Geen inhuur met allerlei juridische contracten of complexe constructies maar praktische inzet die op elke moment kan worden beëindigd.

Indien u geïnteresseerd bent en meer wilt weten, dan kunt u contact opnemen met één van de onderstaand IMRA leden.

Arthur Paping                      +31(0)6-22788181
Albert Stoter                       +31(0)6-21503510
Cees den Ouden                 +31(0)6-53483731
Esther ten Broecke           +31(0)6-42038600
Paul Noordeman                +31(0)6-53752810

 

Quotes

Jan Willem Jongebreur,CEO Ormit ICT B.V. “Na 3 adviesdagen had Arthur een sluitende business case aan het papier toevertrouwd die een jaarlijkse besparing op de administratieve kosten van minimaal € 50.000 zou opleveren”.

Giulio Tomaello, CEO C. Tomaello B.V. “Tijdens mijn afwezigheid had Arthur niet alleen een panklaar businessplan inclusief cijfermatige onderbouwing geproduceerd, maar tevens een koper voor activiteiten van de onderneming gevonden waardoor de verkoop binnen 2 weken was afgerond en de doorstart een feit”.