Parttime Financieel Directeur / CFO

Ons aanbod

De accountant is de vertrouwenspersoon van de MKB ondernemer en dat moet vooral zo blijven. Echter in enkele gevallen zou hij of zij meer diensten willen bieden dan volgens de Gedrags- en Beroepsregels van de NBA is toegestaan.

Om de MKB ondernemer toch van dienst te kunnen zijn, biedt het IMRA netwerk dé oplossing. Al enige jaren levert IMRA Netwerk parttime Financieel Directeuren aan de MKB sector. Hierdoor ontstaat een ‘win-win’ situatie:

  • Enerzijds krijgen de accountant (en andere stakeholders zoals banken, overige kapitaalverstrekkers) de gevraagde informatie kwalitatief hoogwaardig aangeleverd en;
  • Anderzijds kan de MKB ondernemer zijn tijd weer efficiënter besteden aan de dingen waarin hij of zij goed is, namelijk…ondernemen.

Het concept

Onderwerpen waar de Financieel Directeuren zich doorgaans op richten zijn:
 
  • Strategie vraagstukken (business planning, waarde creatie en waardering van aandelen, financiering, risico management);
  • Operationele vraagstukken (inrichting van administratie, rendement ontwikkeling, periodieke rapportage, cashflow ontwikkeling, wet- en regelgeving);
  • Projectmatige ad hoc zaken (ict projecten, fiscaliteiten, onderbouwing van investeringsaanvragen, bancaire zaken, juridische dossiers, in/outsourcing).

Bij aanvang van hun inzet zullen deze onderwerpen enige tijd fulltime aandacht vergen. Echter na structurele inrichting in het bedrijfsproces komen ze uitsluitend indien noodzakelijk op tafel. De MKB ondernemer kan dan volstaan met een parttime inzet van de Financieel Directeur en kan flexibel opschalen als dat gewenst is voor specifieke projecten (investeringsvraagstukken, overnames, herfinancieringstrajecten, bedrijfsopvolging).

Het IMRA Netwerk wil aantonen dat het samenwerken met een parttime Financieel Directeur van het IMRA Netwerk niet veel hoeft te kosten, maar bovenal veel oplevert. De kracht van de MKB ondernemer is ondernemen en innoveren. Onze kracht is organiseren, analyseren en rapporteren. Een ideale bundeling van krachten voor de gezondheid van de MKB onderneming.

Meer weten?

Indien u geïnteresseerd bent en meer wilt weten, dan kunt u contact opnemen via ons formulier of mailen naar contact@imranetwerk.nl